maandag 28 april 2008

Recept van de week II

Deze week heb ik een gekend Belgische dessertje uitgekozen.

Chocolademousse
Bereidingstijd: 25 minuten
Aantal personen: 4

Ingrediënten:
4 eieren
4 eetlepels kristalsuiker
150 gr donkere chocolade
250 ml room
1 eetlepel chocoladepoeder

Bereidingswijze:
  • Klop de 4 eigelen samen met 2 eetlepels suiker wit. Doe er de eetlepel chocopoeder bij en roer goed.
  • Smelt de chocolade "au bain marie".
  • Meng de gesmolten chocolade onder het eigeelmengsel.
  • Klop de 4 eiwitten op samen met de resterende 2 eetlepels suiker tot het volledig stijf is.
  • Doe dit ook met de room.
  • Meng voorzichtig onder het chocolademengsel de room en vervolgens het stijfgeklopte eiwit.
  • Plaats enkel uren in de koelkast.

Smakelijk!

De Stoepa

De Stoepa is een gezellige eet en praatkroeg niet ver van het station. Je kan er terecht voor toasts, pasta’s, salades en gerechten van onder andere Indonesië, Turkije, Spanje, Australië en Zuid-Afrika maar ook voor een gezellige babbel met een drankje.

Openingsuren
Elke dag vanaf 11.45
Keuken is iedere dag open van 12.00 tot 14.00 en van 18.00 tot 24.00.
Gesloten op maandag

Voor verdere informatie => www.stoepa.be of info@stoepa.be

De Stoepa
Oostmeers 124
8000 Brugge


Telefoon: 050/33.04.54

zaterdag 19 april 2008

Recept van de week

Iedere week zal je op deze blog een recept kunnen terugvinden zodat jij de handen eens uit de mouwen kan steken. Iedereen zal verstelt staan van je kookkunsten, zeker weten!

Deze week haal ik mijn inspiratie uit de Italiaanse keuken....

Pasta met scampi's

Bereidingstijd: 25 minuten
Aantal personen: 1-2

Ingrediënten:
250 g pasta (capellini)
2 dl room
15-20 scampi's
1 sjalot
1-2 teentjes look
enkele zongedroogde tomaten op olie
basilicum
sherry of witte wijn
eventueel parmesan



Bereidingswijze:




  • Laat de zongedroogde tomaten uitlekken, en snij ze dan in reepjes.
  • Snij de sjalot en de look fijn.
  • Neem de scampi's en ontdoe ze van het darmkanaal.
  • Zet een kookpot met water op om de pasta te koken.

  • Fruit de sjalot in wat olie of boter. Doe er vervolgens de look bij.
  • Doe er de fijngsneden zongedroogde tomaten bij en een scheut sherry of witte wijn. Laat dit enkele minuten inkoken. Voeg er de room bij en zet op een laag vuur, leg de scampi's in de saus en laat enkele minuten zachtjes gaar worden.
  • Giet de pasta af en doe ze onder de saus als de scampi's gaar zijn.
  • Strooi er wat fijngesneden basilicum over en dien op met parmesa
SMAKELIJK !!!

Trattoria Trium

Trattoria Trium is een Italiaans restaurant waar je tagliatelli met scampi, ossobusco, scaloppine,... kan eten.

Het is elke dag open behalve op maandag, de openingsuren van de keuken zijn 9.00 tot 21.00


Trattoria Trium
Academiestraat 23
8000 Brugge


Telefoon: 050/33.30.60

De middenstand

De Middenstand is gelegen in het "Hart van Brugge" en is al jaren een begrip. Je vind er alles voor een verrukkelijke middag en avondje uit.

Je kan er terecht voor de maandelijkse seizoensgebonden suggesties, de vis en vleesgerechten, slaatjes, diverse snacks,... Alles is dagvers en huisbereid. Het restaurant heeft een veranda met openschuivend dak en een groot buitenterras.

Kortom uitgebreid degusteren, of een klein hapje, het kan allemaal.


Sluitingsdag: woensdag

De middenstand
't Zand 20
8000 Brugge

Telefoon: 050/34.17.50

Sol y Sombra


Sol y Sombra (wat zon en schaduw betekent) is een Spaans Tapasrestaurant, die gelegen is in de Langestraat te Brugge. In het restaurantgedeelte kun je een warme of koude tapa nuttigen of een avondlang ronddwalen doorheen de uitgebreide tapaskaart.


De tapas worden klaargemaakt in de eigen keuken, enkel met olijfolie en zonnebloemolie. Ook look is een essentieel onderdeel van de Spaanse keuken.


Het leuke aan tapas is dat je gezellig samen uit dezelfde potjes kunt eten. Samen met vrienden of familie kiezen uit het uitgestrekte aanbod zorgt ervoor dat de avond voorbij vliegt.
Na het eten kan je nog terecht in de zeer ruime, sfeervolle en rookvrije bar. Maar niet enkel na het eten kan je de bar binnengaan, ook na een avondje stappen of na het werk kan je er terecht voor een goed glas wijn, een tapa olijfjes, chorizo of manchegokaas.

Tip: de bar kan ook ter beschikking gesteld worden voor een vrijgezellenavond, verjaardagsfeest of andere leuke gelegenheid.

Op zondag 20 april 2008 is het restaurant uitzonderlijk open van 12.00 tot 19.00 naar aanleiding van de jaarlijkse rommelmarkt in de Langestraat en Hoogstraat.


Wanneer de zon van de partij is kan je terecht op het terras voor- en achteraan voor de zelf gebrouwen zuiderse dorstelsser “Sangrai de la casa”. Die wordt enkel geserveerd in het zomerseizoen.


Leuk om weten: Sol y Sombra is terug te vinden in Cadeaubon Bongo/Wereldkeuken


Openingsuren

Dinsdag: 18.00 tot …
Woensdag:18.00 tot …
Donderdag: 18.00u tot …
Vrijdag: 18.00 tot …
Zaterdag: 18.00 tot …
Gesloten op zondag en maandag


Voor verdere informatie => http://tapasbarsolysombra.be/ of info@tapasbarsolysombra.be


Sol y Sombra

Langestraat 121

8000 Brugge


Telefoon: 050/31.73.01

't Capucientje

Brasserie en tearoom ’t Capucientje is een verzorgde brasserie die gerund wordt door een Vlaams koppel. Met zijn unieke ligging in het hart van de stad ‘Brugge’ biedt het een ideale gelegenheid om op een gezonde en aangename manier gezellig te vertoeven middenin een beboste omgeving.

Je kan er genieten van heerlijke gerechten en drankjes op het gezellige buitenterras of binnen in de zaak.

Leuk om te weten: op de menukaart zijn er leuke raadseltjes te vinden die het wachten aangenamer maken!

Voor verdere informatie => http://www.capucientje.be/ of info@capucientje.be

Brasserie ’t Capucientje
Westmeers 72
8000 Brugge

Telefoon: 050/33.92.04

Pili Pili


Dit charmant pastahuis wordt uitgebaat door Allen en Gianna. Hun zaak is een beschermd monument in de Hoogstraat. Hier kun je genieten van niet te versmaden spaghetti of lasagne maison. Op de kaart vind je tal van andere overheerlijke pastagerechten.


Tip:
Alle gerechten kunnen ook afgehaald worden.


Openingsuren

Alle dagen open => 12.00 - 14.30 en 18.00 - 22.30
Gesloten op zondagmiddag en op woensdag


Voor verdere informatie => http://www.pilipilibrugge.be/ of info@pilipilibrugge.be


Pili Pili Pastahuis
Hoogstraat 17
8000 Brugge


Telefoon: 050/49.11.49

Du Phare

Wanneer je op zoek bent naar een delicieus voorgerecht, hoofdgerecht en dessert met aangepaste wijnen en bieren, of eerder een snelle hap, ben je bij Du Phare aan het juiste adres.



Du Phare is niet alleen gekend voor zijn lekker eten en drinken maar ook voor zijn unieke sfeer en ambiance. Daarvoor zorgen gerenommeerde Belgische en buitenlandse bands voor. Die komen 2 tot 3 maal per maand een optreden geven. Blues, jazz, rock & grooves zijn de genres die deze bistro iets extra geven.


Op de kalender staan Marcell and Friends gepland voor zondag 27 april 2008. Deze band zal de mensen kennis laten maken met hun funcky blues. Hun optreden start omstreeks 21u en de toegang is gratis!


Op zondag 18 mei 2008 kan je in Du Phare dan weer terecht voor een optreden van Cotton Club, zij brengen Funcky covers unplugged. Ook hiervoor kan je terecht om 21u met gratis toegang.


Openingsuren:

Alle dagen open van 11.30 tot … (dinsdag gesloten)
Keuken open van 11.30 – 14.30 en van 19.00 tot 24.00
Vrijdag en zaterdag van 11.30 – 14.30 en van 18.30 – 24.00
Zondag van 11.30 – 14.30 en van 18.30 – 24.00


Voor verdere informatie => http://www.duphare.be/ of info@duphare.be


Du Phare bistro
Sasplein 2
8000 Brugge


Telefoon: 050/34.35.90