maandag 12 mei 2008

De Trutselaar


Op een warme zondagnamiddag weet ik niet altijd goed wat doen, geen zin om voor school te werken maar ook geen zin om thuis te blijven. Wat kan je dan zoal allemaal doen?

Je kan de verfrissing opzoeken in een bos bijvoorbeeld. Tillegembos in Brugge/ Sint-Michiels is een geschikte locatie. Het is het oudste provinciedomein van West-Vlaanderen en de wandelpaden zijn gemakkelijk te bereiken.

Van zo'n wandeling krijg ik al vlug dorst en honger, maar gelukkig hoef je niet ver te lopen. In het bos staat een historisch kasteel en de landelijke herberg 'De Trutselaar' waar je naar hartelust je een frisse pint kan drinken of een hapje kan eten.

Je kan er kiezen voor een kleine hap zoals een croque monsieurtje, maar ook salades, pastas of steaks zoals ribbetjes staan op het menu. En ook voor de allerkleinsten zijn er gerechten te verkrijgen.

Meer info => http://www.detrutselaar.be/ of info@detrutselaar.be

Restaurant, Team-Room
In de Trutselaar
Tillegemstraat 85
8200 Brugge (Sint-Michiels)

Telefoon: 050/38.89.00

24 opmerkingen:

Gert zei

Afgelopen zondag hadden we een gezellige wandeling gemaakt op het domein Tilleghem. Na afloop beslisten we iets te drinken op het terras van "in de Trutselaar". Na een tiental minuutjes aanschuiven voor een plaatsje op het terras konden we eindelijk genieten van een drankje in het zonnetje. Tenminste, dat dachten we. Zoals gewoonlijk was het er weer erg druk op zo'n zonnige zondagnamiddag. Dus wachtten we zo'n 10 a 15 minuutjes voor onze bestelling kon worden opgenomen. 15 minuten later hadden we nog steeds niets te drinken, dus vroegen we of ze onze bestelling niet vergeten waren. Hierop antwoordde het meisje dat ze zich niet meer herinnerde wat we besteld hadden, en dat ze "het nog wel eens had moeten komen vragen"?? Nog eens 10 minuten later kwam een andere ober onze drankjes serveren. Nu wilden we dit toch even van ons hart dat het wel vrij lang geduurd had (20 a 25 minuten) vooralleer we iets te drinken kregen. Hierop antwoordde de ober cru dat dit niet kon en als het al zo was, dan moesten toch maar genieten van het zonnetje, op deze zondagnamiddag. Hierop antwoordde mijn partner dat het niet aan hem was om te zeggen wat wij moesten voelen. Plots zij hij:" Als het zo zit, dan hoeft het voor mij niet meer" en trok onze drankjes terug uit onze handen. Verbijsterd en echt geschokt kregen we toch nog de moed om dit incident te melden aan de baas ter plaatse. Hij reageerde daar heel koel op en ook hij deed alsof wij in fout waren en sugereerde zelf dat we aan het liegen waren. Dus geen enkele excuses. Bij het verlaten van de zaak wenste de ober ons: "nog een prettige dag verder!!", waarom ik eigenlijk moest lachen. Toen barstte de bom en midden op het terras vol klanten riep hij me na: "en je moet zo niet lachten, met je POKKEMUULE!!". Zoiets heb ik echt nog nooit meegemaakt. Het is een schande dat een zaak met deze vorm van bediening kan blijven bestaan. En toch, op zo'n dagen staat het volk aan te schuiven voor een plaatje. Dus waarom nog moeite doen als het geld toch binnenstroomt. Waarschijnlijk is hard werken op een zondag niet echt een kinderdroom, maar zoek dan ander werk en reageer je frustraties niet af op klanten. Resultaat: Daar zet ik nooit nog een voet binnen. En wees er maar zeker van dat iedereen die ik ken het zal geweten hebben.

Alain zei

Vandaag iets gelijkaarigs meegemaakt: toen we na fijne wandling aanbelandden in De Trutselaar, werden we na een half uur wachten eindelijk aangesproken door een ober. Nog een kwartier later kwam het aperitief (twee gewone witte wijntjes) er aan. We bestelden twee steaks (gewoon één met champignonsaus één met pepersaus). Toe we driekwartier later informeerden naar onze bestelling werd ons prompt gezegd dat we niet zo haastig moesten zijn omdat er een groep van zes (6, jawel niet meer) personen voor ons was. Nog een kwartier later, dus na anderhalf uur, informeerden we opnieuw naar onze steaks en toen meldde de baas of maître d'hôtel ons zelf dat we niet zo moeilijk hoefden te doen en dat we eigenlijk beter zouden opstappen. Hij gooide dan ook de overschot van het geld dat we betaald hadden voor het aperitief voor de verbaasde ogen van zijn personeel en de andere gasten over de toog in mijn richting met de woorden: "Ga dan maar, trouwens uw steak is maar 24 minuten geleden besteld" (terwijl het er eigenlijk
48 minuten waren).Crisis in de horeca? No way, ze hebben ons arme klanten gewoon niet nodig. Liever lui dan moe, toch in de Trutselaar, of moeten we zeggen Prutselaar of Twijfelaar...

Ann (48) - Beernem zei

het slaatje met coquilles vond ik heel lekker het gratis aangeboden glaasje bubbels (ik was jarig) was bijzonder aangenaam

Inge (46) - Brugge zei

goede bediening lekker eten , mooi opgediend leuk dat de kinderen kunnen buiten spelen

Joke (26) - Brugge zei

Alle collega's waren enthousiast over het eten en de bediening. Gezellig en rustig terras. We komen zeker nog eens terug!

ANJA (34) - Brugge zei

Superlekker eten in een rustige, kindvriendelijke omgeving !

Frank (47) - Evergem zei

Verhouding prijs - kwaliteit is zeer goed. Aangenaam gelegen in een mooi bos/park. Losse vriendelijke bediening, grote porties, en zéér lekker eten.

Yvan (59) - Zuienkerke zei

Het eten was zeer lekker. Zeker voor herhaling vatbaar na een wandeling of een fietstocht

Ronald (64) - Beveren aan den IJzer zei

Wat een sfeer, we waanden ons ergens ver weg van het drukke Brugge. Natuurlijk waren de weergoden ons die dag goed gezind. Wat het eten betreft, voor die prijs was het voortreffelijk en overvloedig (sterke magen hebben die Bruggelingen) en voor de gelegenheid nog een drankje van het huis. Proficiat, wij komen terug en het mag zelfs nog slecht weer zijn.

Patricia (42) - Brugge zei

Het eten ruikt en smaakt heerlijk. De kelners zijn opmerkzaam en behulpzaam. Het terras zat vol en de bediening liep vlot. Aangename omgeving middenin de natuur. Perfect en een aanrader!

eric (55) - tielt zei

de trutselaar is een eethuis waar kinderen welkom zijn, naar de wensen van de ouders wordt geluisterd. een bordje bijzetten voor de kleineren is met een vriendelijke lach onmiddelijk aanvaard. Het eten is er goed met een correcte prijs/kwaliteit/hoeveelheid verhouding. we verbruikten een aperitief waar het ergens toch iets meer mocht zijn dan een borrelnootje.

Caroline (41) - Brugge zei

We hadden de lunch van de week en die was zeer lekker en niet duur. Voor herhaling vatbaar.

BEKAERT (47) - Baal zei

De specialiteit van de dag was uitstekend van kwaliteit en zeer mooi opgediend. Service was heel goed en familiaal gemoedelijk. Het gebouw is netjes verstopt in het bos en straalt een rustige, natuur omgeving uit. Wij beslissen alvast er nogmaals langs te gaan.

Lieselot (29) - Brugge zei

We hebben genoten van het etentje. Zeer vriendelijke en vlotte bediening, geen lange wachttijden en ook niet te snel. Rustig, gezellig en lekker om te eten. Zeker voor herhaling vatbaar!

Frank (46) - waregem zei

mooie omgeving eerlijke tafel

Wilfried (67) - VerpDilbeeklicht zei

Vooral aantrekkelijk als je buiten kan zitten.

Anoniem zei

zonder problemen kon er nog een couvert bij en gezien het mooi weer was ook geen probleem om buiten te zitten. Ook goede service naar de kinderen toe

John - Roeselare zei

Een eenvoudige,correcte,eerlijke keuken met een vriendelijke bediening in een aangename omgeving.

Thomas - Brugge zei

Mooie ligging, prachtig terras bij goed weer. Verzorgde keuken, ruim aanbod aan bieren/frisdrank en brasserie-style eten.

Joke - Loppem zei

lekkere keuken zonder meer, goede service en prachtig terras

Gabriel - Brugge zei

telkens weer opnieuw kom ik daar tot rust, alleen of in gezelschap, bij een glas, een tas of een hap lekker eten...

Anoniem zei

Met onze vereniging (zelfverdediging) gaan we regelmatig in Tillegem trainen en lopen met de kindjes (6 tot 12). Na afloop dronken we vroeger samen met de ouders nog iets in de Trutselaar met wat hapjes erbij. Maar na een paar onaangename voorvallen met de bediening dus niet meer, nu brengen we onze eigen drank mee en "picknicken" we in de speelweide. Vooral de de opmerking dat we eigenlijk niet hoefden te reserveren voor een groepje van 10/15 als het maar voor drankjes is, zoals we steeds deden om de volgende keer onder ons voeten te krijgen dat het niet zomaar kan met 10/15 man toestromen zonder te verwittigen was de spreekwoordelijke druppel. Wel jammer voor De Trutselaar, jullie zijn 10/15 klanten kwijt met die houding!

Luc (Brugge) zei

Het is altijd fijn de Trutselaar te betreden. De omgeving biedt een leuk vakantiegevoel en de ontvangst is er hartelijk en persoonlijk.Het eten smaakt er voortreffelijk.

Anoniem zei

In de trutselaar is het zeker niet kindvriendelijk... Wanneer je met een groep personen iets bestelt, en door het speelplein komt er een kindje iets later binnen, waardoor die een drankje later moet bestellen, kijkt men qua bediening niet alleen verbaast, doch durft men de mensen te beledigen alsof men hen doet extra lopen... Alles behalve kindvriendelijk, en zeker geen aanrader!!!!!!!