Zomerse koude schotel
Ingrediƫnten voor 2 personen:
- 1 tomaat (in plakjes)
- 1/2 komkommer (in dunne plakjes)
- 2 worteltjes (geraspt)
- handvol mais
- 2 plakjes hesp
- 1 plakje frikandeau of kippewit
- 1 eetlepel gebakken spekblokjes
- 1 sjalotje (gesnipperd)
- ijsbergsla (fijngesneden)
- peper en zout
- maisolie
- azijn
- cayennepeper
- 1 hardgekookt ei (gepeld)
- handjevol gepelde garnalen
- beetje gesnipperde bieslook
- cocktailsaus
Bereidingswijze:
Maak een bedje met ijsbergsla. Schik de tomaatjes erop en kruid deze met wat peper. Leg wat fijngesnipperde sjalot over de tomaatjes. Schik de komkommer en overgiet met een beetje maisolie en azijn. Doe de mais in een hoopje op het bord. Kerf rondom het eitje met een aardappelmesje en scheid de 2 helften erop lettend dat de dooier in 1 helft achter blijft. Op het bord schikken en afwerken met wat cayennepeper. Snipper de rest van het eiwit fijn en leg op het bord. Voeg de garnaaltjes toe. Rasp de worteltjes en meng met wat maisolie en gesnipperde bieslook. Leg op de schotel. Rol de hesp en de frikandeau op en leg bij op de schotel. Werk af met enkele toefjes cocktailsaus. Leg de afgekoelde gebakken spekblokjes er nog bij.
Tip:
Lekker fris op warme dagen of bij de BBQ.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten