maandag 28 april 2008

Recept van de week II

Deze week heb ik een gekend Belgische dessertje uitgekozen.

Chocolademousse
Bereidingstijd: 25 minuten
Aantal personen: 4

Ingrediƫnten:
4 eieren
4 eetlepels kristalsuiker
150 gr donkere chocolade
250 ml room
1 eetlepel chocoladepoeder

Bereidingswijze:
  • Klop de 4 eigelen samen met 2 eetlepels suiker wit. Doe er de eetlepel chocopoeder bij en roer goed.
  • Smelt de chocolade "au bain marie".
  • Meng de gesmolten chocolade onder het eigeelmengsel.
  • Klop de 4 eiwitten op samen met de resterende 2 eetlepels suiker tot het volledig stijf is.
  • Doe dit ook met de room.
  • Meng voorzichtig onder het chocolademengsel de room en vervolgens het stijfgeklopte eiwit.
  • Plaats enkel uren in de koelkast.

Smakelijk!

Geen opmerkingen: